Kam smeruje vývoj AI?

Kam smeruje vývoj AI?

autor Daniel Němec -
Počet odpovedí: 10

Umelá inteligencia sa rýchlo rozvíja. Ak ťa zaujímajú hranice, ktoré AI nikdy neprekoná, môžeš si prečítať na mojom blogu: Je něco, co počítače nikdy nedokážou?

počítačem vytvořená hlava

Ktorý z prezentovaných scenárov budúcnosti sa ti zdá najpravdepodobnejší?

  1. Roboty budú ľuďom vo všetkom nápomocní.
  2. Roboty sa vzbúria a rozhodnú sa ľudstva zbaviť.
  3. Roboty budú žiť zarovno s ľuďmi.
  4. Transhumanizmus – vylepšovanie ľudí pomocí AI.

V odpovedi na Daniel Němec

Re: Kam smeruje vývoj AI?

autor Natália Stilhammerová -
Podla mna je najpravdepodobnejsie ze roboty budu ludom napomocny lebo na to boli vyvynute a tiez transhumanizmus do istej miery, nie uplne vylepsenie cloveka ale nahrada nevyliecitelnej casti tela ako bolo spomenute vo videu. Roboty by ale nikdy nemali mat prava ako ludia a ani sa proti nam vzburit lebo vzdy budu vediet iba naprogramovane veci a nemozu sa sami rozhodovat takze ak vzburu nikto nenaprogramuje je to nemozne.
V odpovedi na Daniel Němec

Re: Kam smeruje vývoj AI?

autor Šimon Belošovič -
Podla mna je najpravdepodobnejsi 4.scenar, kedze skompletizovat celeho robota moze byt v tomto case este vcelku narocne. Jednoduchcie je len veci po mensich kuskoch vylepsovat,
V odpovedi na Daniel Němec

Re: Kam smeruje vývoj AI?

autor Jana Podperová -
Možnosť 1. je podla mna najpravdepodobnejšia lebo už je niekolko inteligentnych robotov co nam pomahaju takze od toho nie sme daleko. Potom moznost 4. ako pri tej pomoci slepým a podobneje to dosť realistická možnosť. A možnosť 3. že s nami budú žiť sa dá podla mna lahko predstavit v buducnosti podla filmov a podobne, takze si myslim ze tak ako nam rozne roboty mozu pomahat s prácami s nami mozu aj žiť. A nakoniec moznost 4. je momentalne velmi nepravdepodobna ale ked budu s nami roboty normalne žiť ale nebudú mať všeetky rovnaké práva a budu sa vediet sami vylepsovať, viem si predstavit aj tento scenar.
V odpovedi na Daniel Němec

Re: Kam smeruje vývoj AI?

autor Ema Bromová -
Myslim si, ze vsetky scenare su pravdepodobne. Na jednej strane suhlasim, ze roboty nam budu napomocni a ulahcia nam pracu, ci uz v tovarniach alebo inych oblastiach. No na druhej strane si myslim, ze ak by ich tu bolo privela, tak by to mohlo ohrozit ludstvo a uprimne ma celkom desi myslienka toho, co by sa mohlo stat ak by roboty naozaj nahradili ludi.
Ak by som si musela vybrat 1 scenar, tak je to hned prvy, ze nam budu napomocni, samozrejme v rozumnej miere
V odpovedi na Daniel Němec

Re: Kam smeruje vývoj AI?

autor Tereza Pullmannová -
najpravdepodobnejší scenár z môjho pohľadu je číslo 3.
nemyslím si že ľudia potrebujú vylepšovať pomocou AI alebo že je možné aby nám roboty pomáhali úplne vo všetkom pretože niektoré ľudské hodnoty a práce sú nenahraditeľné
žiť zarovno a v symbióze by bolo celkom fajn