Veľký brat

Veľký brat

autor Daniel Němec -
Počet odpovedí: 3

plošticaRod Dreher v rozhovore s Kamilou Bendovou, manželkou známeho disidenta československého komunistického režimu, spomenul, že takmer 70 miliónov Američanov má vo svojich domácnostiach nainštalované hlasové asistenty, ktoré monitorujú ich rozhovory a spríjemňujú im život.  "Ako môžu byť Američania takí dôverčiví?" zhrozila sa. "Dobrovoľne si nasadiť do domu plošticu!" Aby sme si zachovali slobodu, musíme si okolo seba zachovať zónu súkromia, ktorá je nedotknuteľná, myslí si pani Bendová.

  • Hrozí nám, že vďaka zberu osobných údajov úplne stratíme súkromie?

V odpovedi na Daniel Němec

Re: Veľký brat

autor Ľubomír Garaj -
Už dnešnej dobe existujú teórie o tom ako Google a iné spoločnosti nás odpočúvajú, aby získali čo najpresnejšie informácie o nás aby nám mohli dať reklamy s ktorými máme čo najviac spoločného. Je takisto známy fakt že aplikácia TikTok zbiera informácie z mobilu používateľov a poskytujú tieto informácie čínskej vláde. Myslím si že tento problém sa bude do budúcnosti len zhoršovať
V odpovedi na Daniel Němec

Re: Veľký brat

autor Jakub Balko -
Myslím si, že pokial zostane zber informácií len pri korporáciach, ktoré využívajú tieto dáta iba na propagovanie ich produktov, tak sa nemáme čoho báť. Mali by sme sa začať obávať v okamihu, keď sa tieto nástroje dostanú do rúk autoritatívnych vlád. Presne ako spomenul Ľubo, že skutočným ohrozením sú aplikácie ako napríklad TikTok, ktoré predávajú tieto informácie čínskej vláde. Ale na lokálnej úrovni sa nemáme čoho báť, keďže naše súkromie a bezpečie je kryté Európskou úniou.
V odpovedi na Daniel Němec

Re: Veľký brat

autor Barbora Lisá -
Áno, hrozí nám strata súkromia. Do hlasového asistenta sa dá bezpochyby nabúrať a získať všetky informácie, ktoré asistent zaznamenal. Asistent môže o nás zbierať dáta - informácie ako napríklad kam a kedy radi chodievame na základe nášho kalendára, alebo aké veci nakupujeme podľa nášho nákupného zoznamu. A tak pri zverejňovaní osobných údajov treba byť vždy opatrný a zvážiť, ktoré informácie je lepšie nezdieľať.