Nahradí AI našu prácu?

Nahradí AI našu prácu?

autor Daniel Němec -
Počet odpovedí: 3

Pokud nechcete, aby vás nahradil stroj, nechovejte se jako on.
–Arno Allan Penzias

Čo budú robiť ľudia, ak väčšinu prác nahradí Narrow AI?

V odpovedi na Daniel Němec

Re: Nahradí AI našu prácu?

autor Ľubomír Garaj -
Podobnú otázku si dávali ľudia počas industriálnej revolúcie keď väčšinu remeselníkov nahradili továrne ktoré vedeli masovo vyprodukovať toľko veci za deň čo by človek vyrobil za mesiac. Doba sa stále vyvíja a stále sa naskytnú nové príležitosti. 60% Američanov pracuje v zamestnaní ktoré pred 100 rokmi neexistovalo Podľa mňa sa určite nájde niečo nové čím sa ďalej môže ďalej živiť.
V odpovedi na Daniel Němec

Re: Nahradí AI našu prácu?

autor Jakub Balko -
V prípade, že AI by nahradilo repetetívne a manuálne práce, tak by sme mali príležitosť viac edukovať ľudí. Pre ľudí by bolo dôležité, mať vyššiu formu vzdelania, aby sa nejákym spôsobom uplatnili. Toto by mohlo viesť k viacej vzdelanej spoločnosti, ale z ekonomického hľadiska by to mohlo zhoršiť prístup k vysokoškolskému vzdelaniu, keďže by vysoké školy nemali takú veľkú kapacitu prispôsobenú na takýto masívny dopyt.
V odpovedi na Daniel Němec

Re: Nahradí AI našu prácu?

autor Barbora Lisá -
Na svete je stále veľa prác, ktoré Narrow AI nikdy nemôže vykonávať (herec, psychológ, atď... ) a nie každý zamestnávateľ bude dôverovať AI, a tak si na prácu si radšej zvolí ľudí. Ľudia, ktorých AI nahradí, si budú musieť nájsť novú profesiu. To sa im však nemusí vždy podariť, čo môže viesť k zvýšenému počtu nezamestnanosti a chudoby.